ZAČETEK POUKA 2020/2021

Prihajajoči dogodki

Koledar

Spoštovani!

Pred nami je novo šolsko leto, v želji, da bo prvi šolski dan in v nadaljevanju vzgojno izobraževalni proces potekal kar se da nemoteno in v skladu z vsemi priporočili, vas seznanjamo z navodili glede same organizacije pouka.


OBVESTILO O PRIPOROČLJIVIH PREVENTIVNIH RAVNANJIH ZARADI KORONAVIRUSA

 Spoštovani starši, učenci in vsi zaposleni na šoli!

V skladu z napotki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in trenutno veljavnimi navodili pristojnih institucij smo na GLASBENI ŠOLI Slovenj Gradec sprejeli preventivne ukrepe za omejitev širjenja novega koronavirusa.

Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 (koronavirusom) je tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe, ki jih priporoča Nacionalni inštitut za javno zdravje (v nadaljevanju NIJZ):

 • Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
 • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
 • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
 • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
 • Redno si umivamo roke z milom in vodo.
 • V primeru, da voda in milo nista dostopnaza razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
 • Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
 • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi.
 • Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Za uspešno preprečevanje pojava in širjenja različnih okužb potrebujemo tudi vašo pomoč. Pri tem nam lahko pomagate tako, da skupaj naredimo nekaj stvari:

 • Naučimo otroke, da si pogosto in pravilno umivajo roke z milom in vodo (glejte priložen letak).
 • Naučimo otroke, da kašljajo in kihajo v robček (naj jih imajo pri sebi) ali zgornji del rokava, če nimajo robčka pri sebi (glejte priložen letak).
 • Ne pošiljajte bolnih otrok v šolo. Bolan otrok ne sodi med zdrave. Če bo otrok zbolel v šoli, boste prejeli obvestilo, da ga odpeljete domov. Poskrbite, da bo otrok ostal doma do ozdravitve.

V primeru kakršnih koli vprašanj ali pojasnil nas lahko pokličete na tel.: 040 982 383; več informacij v zvezi s koronavirusom pa lahko najdete na spletnih straneh NIJZ.                            https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sar-cov-2019

SLOVENSKIM DRŽAVLJANKAM IN DRŽAVLJANOM, KI SE NAHAJAJO NA OBMOČJIH, S KATERIH POROČAJO O OKUŽBAH S KORONAVIRUSOM, SVETUJEMO PREVIDNOST PRI VRAČANJU DOMOV.ČE SE VAM BODO V OBDOBJU 14 DNI PO VRNITVI POJAVILI BOLEZENSKI ZNAKI VROČINA IN KAŠELJ ALI OBČUTEK TEŽKEGA DIHANJA, OSTANITE DOMA TER SE IZOGIBAJTE STIKOM Z DRUGIMI LJUDMI. PO TELEFONU SE POSVETUJTE Z ZDRAVSTVENO SLUŽBO, OB TEM NAVEDITE POTOVANJE.

V upanju na zdravje in dobro počutje vseh, vas lepo pozdravljam.

Ravnatelj: Aleksandar ĐUKANOVIĆ

Skoči do osrednje vsebine